SPRID KUNSKAP!

Hej!
 

Jag var 12 år när jag insjukna i sjukdomen ME/CFS (Myalgisk Encefalomyelit/ Chronic Fatigue Syndrome). Mitt i allt helvete med kroppen hamna jag allt mer utanför i skolan och betygen sjönk som ett skepp med ett stort hål i. Tjejen som var grym långdistans löpare orka inte längre gå till och från skolan. Sov bort många av dygnen och aptiten gick åt skogen. Värken öka och spred sig runt i kroppen. Trots tydliga symtom ignorerades dessa allt mer.


Efter 7 år kamp kom vändningen. Jag fyllde 19 och tillhörde inte längre barn & ungdoms vård. Min nya läkare på VC var villig att följa mina egna tips dvs. skicka remiss till Gottfriesmottagningen i Mölndal. Ett halvår senare hade jag diagnosen som jag så länge kämpat för. Behandling, medicinering sattes in omedelbart.

 

Idag lever jag i ovisshet om jag någonsin lär bli frisk. Jag är inte sängliggandes längre, men varje dag är en kamp. Och många frågor finns kvar inom mig. varför blev jag inte trodd som barn? Ska det behöva gå 7 år utan svar. Om diagnosen sattes direkt hade jag sluppit alla följdsjukdomar och försämring då??!

 

 

Att sprida kunskap om ME/CFS , hjälper barn & ungdomar få en chans till värdigt liv och framför allt få den vård och stöd dem har rätt till! 

 

Och alla ni som jobbar inom skolan/gymnasiet m.m ... måste öppna ögonen för nya kroniska sjukdomar som påverkar barn & ungdomar extremt kraftigt. Ni måste anpassa skolan individuellt och erbjuda hemundervisning vid behov. Kroniskt sjuka barn & ungdomar ska inte behöva ge upp studierna pga dåliga lärare/skolor som nekar extra stöd i undervisning. Vi är människor precis som ni!

 

Tillsammans kan vi sprida kunskap om sjukdomen. Göra barn & ungdomarna med kroniska sjukdomar synliga! Att blunda är att skjuta verkligheten framför sig! Så öppna och inse att det är så här många barn har det!

 

Tänk om det var ditt barn! Skulle du blunda då?

 

SPRID KUNSKAP!

Dela detta!

 

// Jenniey Love

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer
Nilla

Så fint du skrivit <3

2014-10-29 @ 10:33:51
URL: http://mittlivmedme.blogg.se
A

Bedrövligt att det skulle behöva ta så lång tid för dig att få din diagnos. För mig tog det tre år, men jag var vuxen. Det måste varit hemskt frustrerande att vara så ung och inte bli betrodd under så många år. Styrkekram!

2014-10-30 @ 08:02:24
URL: http://vinglamedvingar.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0