Äventyr i Skövde

Hej!
 
Idag har jag vart iväg med min kompis på matfestivalen i skövde. Jag hade trots allt med mig rullstolen och det har gått bra även om det vart krångligt över alla trottoarkanter som är över 1dm höga. Allt ljud och stök har tagit otroligt mycket på huvudet och kroppen men är ändå stolt över att jag klara av att åka dit. Nu ska jag snart göra mig redo för natten. Kramiz<3
 
Kroppstatus: SMÄRTOR I rygg, mage, huvud, nake, ben. Syndimma, illamående. TRÖTT
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tårar och mer tårar

NATTI!
 
Mår känslomässigt skit idag men jag har försökt få något roligt gjort men misslyckats gång på gång. Tack för alla ni som finns där nu jag behöver extra stöd för att orka kampa vidare. Kramiz<3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Möte på en dålig dag

Tjo!
 
Var på ett möte med Folksam imorse angående min försäkringsutbetalning och vi tycks ha löst de så nu får vi se om dom klarar av att sluföra ärendet om en månad. Måste även försöka ringa trygghansa och bråka lite med dom igen. Dom är dessvärre mycket svårare att ha å göra med, så vi får la se hur det går med det. 
 
I övrigt har jag inte mått något vidare i kroppen. Balansrubbningar som göra mig irriterad, smärtor som stålar och krampar hejvilt i kroppen. Jag vet nog vad som är på gång. Den fruktansvärda "Lingonveckan". Jag hoppas dock jag slipper få den innan tisdag nästa vecka. Nu ska jag mysa ner mig i soffan, kramiz<3
 
 
 
 
 
 

Akut behov av skor!

Godkväll!
 
Imorse när jag vakna visste jag att denna dagen skulle jag in till city för att få fotvård och bli lite bortskämd. Så det var bara att gå upp och fixa sig i ordning. Som tur hann jag med bussen även dena gången trots avspärrningar och skit på vägen dit.
 
Mina fötter älskar verkligen att bli ompysslade, knappt ingen värk i dom längre. Jag har även fått knep för att slippa få ont när jag går och det är att ha en sula i som gör att tårna får avlastning. Dock är jag i akut behov av nya skor både ballerina och vinterkängor för långa smala fötter. TIPS NÅGON??? Kramiz<3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Det gav mig ett inre lugn

GODKVÄLL!!
 
Imorse vakna jag faktiskt någorlunda utvilad för första gången på 8 år. Visserligen var jag ju på träning igår vilket gjorde mig helt slut, så slockna redan vid 22-tiden. Jag fick alltså ca 11 timmars underbar sömn utan större störningar. Kanske ger bassängträning mig ett inre lugn som får mig sova bra, det återstå att se. Ser redan fram emot nästa måndag även om det var tufft. Nu ska jag skynda mig till tv sen blir det att genomföra alla kvällsrutiner. Kramiz<3
 
Kroppstatus: SMÄRTOR I nacke, skulderblad, revbenen, magen. Syndimma, Små fryser.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Start för Vattengympa

Hej hej!
 
Då var det måndag igen, fast denna måndagen skiljer sig lite mot dom andra för idag ska jag även börja på vattengympa med Fibro-föreningen här i stan. Jag är lite nervös men det kommer nog gå jättre bra även om jag är yngst och lär orka minst. Jag har faktiskt sett fram emot den här dagen sen jag anmälde mig. Så nog ska jag klara av de även om det lär bli tufft att återhämta sig efteråt. Bäst att ladda batterierna lite så jag inte blir helt död efter 30 min i bassängen. Kramiz<3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BOKTIPS!

Resan - Brandon Bays

”En fantastisk vägvisare som hjälper dig att läka din själ, hela ditt liv och bli fri”

 

År 1992 fick Brandon veta att hon hade en tumör stor som en fotboll och kastades in i en märklig, djup självanalyserande och till sist frigörande healingresa. I boken får man följa henne från att hon fått diagnosen till att bli friskförklarad men hur gick det egentligen till...??

 

Egna ord om boken: Ganska lätt förstårlig. Boken innehåller 215 sidor. Hon ger även tips och råd hur man själv kan ta sig igenom Reseprocessen precis som hon gjorde.

 

Ord från boken:

The way of love is not

A subtle argument.

The door there is devastation.

Birds make great sky-circles of their freedom.

How do they learn it?

They fall, and falling,

They’re given wings

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Idag blir de äventyr

God förmiddag!
 
Idag har jag tänkt att försöka träffa en tjejkompis även om min kropp inte riktigt är som den ska. Min plan var att jag skulle klara mig utan rullis och krycka, men så som jag skakar nu så blir det nog ändå att kryckan få åka med för säkerhets skull, vill ju inte tappa balansen mitt i centrum.
 
Det är heller inte lätt att vistas bland 100tals människor när man är infektionskänslig så jag har även fått tänka igenom detta beslut noga. Men eftersom jag inte träffat någon av mina tjejkompisar på länge så känns det som jag bara måste passa på innan smittorisken blir ännu värre. Bäst jag vilar mig innan det är dags, kramiz<3
 
Kroppstatus: SMÄRTOR I Nacke, skulderblad, mage, rygg, höfter, handleder, armar. Inflammation i revbensbrosken. Skakar, snuvig, dålig balans. Ny vagel i ögat.TRÖTT.
 
En av mina favoritlåtar:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Finner mig själv

Godförmiddag!

Jag känner mig otroligt vilse i mig själv just nu. Det beror nog på att jag bokat upp mig för mycket och att hösten är här. Egentligen har jag inget emot hösten, den är liksom fin på sitt sätt även om det vore skönt med värme året runt. Inte för att påminna er men om ca 4 månader är det julafton sen kommer våren och sommaren på nytt. Tiden bara springer iväg! Längtar redan tills värmen kommer åter! kramiz<3
 
DENNA GLÄDJE
Denna glädje
som du föder i mitt hjärta
den är annorlunda
oförklarlig, underbar.
Mitt i det svåra finns den där
bubblar under allt besvär
en källa som ger hela kroppen liv.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hösten är här och de märks

Hej!
 
Nu när hösten kommit har även värken ökat och det gör att vardagen blir ännu mer komplicerad. Många tycker vintern är värst men för mig är det hösten då det går från varmt till kallt. Det tar otroligt mycket på kroppen med stora väderomslag. Här nedan får ni mina knep för att klara hösten. kramiz<3
 
Några personliga Knep:
* Låt inte solen lura dig! Klä dig varmt och skydda kroppen från kalla vindar.
*Duscha varmt innan läggdags (om ork finns)
*Be någon massera lätt RUNT de ställen som värker, allså inte direkt på.
*Rispåse/värmedyna
*TENS-apparat
 
 
Hello world, this is me life should be, 
fun for everyone. 
Life is easy if you wear a smile, 
just be your self don’t ever change your style,
you are you, I am me, we’ll be free.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Talar ut om mina första år i tonåren

Vem var jag?
 
Innan jag blev sjuk var jag en aktiv liten tjej som syssla med handboll, friidrott, dans & sång på samma gång. Men sen kom den dumma halsinfektionen och tog allt ifrån mig. Som inte det var nog blev jag mobbad, trakasserad, kränkt både i skolan och utanför. Jag hade inte längre någon trygghet kvar. Jag tvingades fly från mitt trygga hem.
 
Jag fann kraft och trygghet hos en familj med många barn. Dom såg mig för den jag var och det gör dom än idag. Det var då jag bestämde mig för att vad som en kommer i vägen ska jag aldrig inte ge upp. Inget ska få vinna över mig.
 
Åren gick och rätt som det var satt hela klassen kring ett bord för att läsa upp sina avslutningstal inför att gå ur 9:an. Jag tveka länge på om jag verkligen skulle våga läsa upp mitt, men när min lärare säger "du då Jenny? Ställer jag mig upp och säger "Jaa det vill jag".
 
Mitt tal kom från hjärtat:
"Dessa 3 åren i högstadiet har vart både roliga och svåra.
Att som ny komma in i en klass är inte det lättaste. Jag har försökt vara mig själv men tydligen har inte det räckt till!Jag må vart en tyst och blyg tjej men inombords har jag vart starkare än någonsin.
Hoppas ni får en fin framtid!"
 
När jag läst klart kommer applåderna och en av killarna ställer sig upp och ropar "Hon kan ju prata!!". Klart jag kan prata om jag vill, men att tala till svin är inget jag vill lägga energi på.
 
Mobba och kränkte dom mig för att jag var blyg/tyst??! Ja, den frågan kommer jag nog aldrig få svar på även om jag skulle vilja få reda på varför.
 
 
 
(För er som undra hette jag JENNY tills jag börja på gymnasiet då jag byte till JENNIEY för att lämna mitt gamla liv bakom mig.)
 
Fortsättning följer....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vill bli stark igen!

Hej!
 
Idag känner jag mig helt slut i kroppen efter mitt försök till att klara mig själv igår. Att gå fram och tillbaka från injektion var ingen bra idé för lilla mig. Hade jag bara haft pengar på busskortet hade jag kunnat tagit bussen men ska inte fylla på de fören nästa vecka när bassängträningen börjar.
 
Om en stund ska jag iväg till arbetsterapeuten annars kommer det bli en lugn dag för mig, då min kropp fortfarande inte återhämtat sig efter den svåra infektionen jag åkte på för snart en månad sen. om jag hade vart en frisk tjej hade min kropp redan återhämtat sig men eftersom jag är sjuk i botten tar det längre tid att bli som vanlig igen. Dags för mig att göra mig klar, kramiz<3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Frågestund DEL 4

Svar:
Jag har både stora och små drömmar. Men den jag helst vill upp nå just nu är att kunna flytta hemifrån och bilda familj. Jag har även en stor dröm om att få bli frisk från alla sjukdomar. Sen har jag som många andra små drömmar om att åka utomlands eller få uppleva nått magiskt.
 
Svar:
1. Jag har ett påslakan som snuttifilt ungefär. Då täcke är för tungt att bära med sig.
2. Jag gillar att dra fingrarna mot sömmen på påslakanet.
3. Jag samlar på Änglar för de symboliserar morfar & hopp.
 
Svar:
Mitt bästa sommarminne är när jag och min kompis Amanda var i Gbg 2ggr inom en vecka. Mitt sämsta sommarminne är helt klart alla akutbesök jag fick utstå innan jag fick rätt vård.
 
Svar:
Som dom flesta vet är min morfar min största förebild, han är som en gud för mig. Han är den som visar mig den rätta vägen. Även min underbara mamma är en förebild för mig. Då hon är den som aldrig ger upp, hur tufft det än är.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Allt går inte som planerat

Tjo!
 
Min helg blev inte alls som jag hade tänkt mig. Redan på fredagen innan vi skulle åka kände jag att nått inte stod rätt till. Men på lördags morgonen vart jag ännu sämre, så tog febern och det visa sig vara höffeber jag åkt på. Jag la och sov tills klockan 6 på kvällen. Jag bestämde mig då för att försöka vara uppe lite för min kompis skull.
 
Kände mig jätte dum bara för jag sov medans min kompis var med där ute, men samtidigt hade jag inget val. Han hade bra förståelse till de, men inom mig kändes de inte alls bra.
 
Idag mår jag fortfarande inte bra i kroppen, Skakarjätte mycket så har svårt att stå, gå. Dock är inte febern lika hög som igår. Som tur har jag rullstolen kvar så den lär jag nog få behålla ett tag till, annars var de tänkt att jag skulle lämna tillbaka den på tisdag. Nu ska jag vila lite, kramiz<3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BAD day

Hej!
 
Min dag börja tidigt imorse av att åka till tvättstugan i rullstolen. Jag har så otroliga smärtor i kroppen efter gårdagen, även huvudet känns konstigt och balansen är kass. Så jag hade inget val än att ta rullstolen trots att jag egentligen vill slippa ta rullis.
 
Jag är nog påväg att få luftrörskatarr också, då min röst är konstig och hostar slem i mängder. Vi får helt enkelt se hur helgen blir. Jag har iallafall bestämmt mig för att åka ut till ön tillsammans med en kompis. Nu ska jag vila lite innan det är dags att åka, kramiz<3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En spännande dag!

Hej på er!
 
Ibland är det bra att vara barnkär och samtidigt ha koll på kvarterets alla ungar. Idag kom en liten 3-åring cyklandes på vägen. Så busschauffören stanna och gick fram till pojken. När väl pojken kom in i bussen fick jag syn på att det var en kompis lillebror så direkt när jag sa hans namn och namnet på hans stora syster greppa han tag i min hand.
 
Jag tog då beslutet att hoppa av bussen och invänta polisen som chauffören ringt efter. Sen blev de en kort polistur till området och se till så han kom hem. Efteråt fråga de snälla polismännen om jag ville ha skjuts in till resecentrum då jag ändå missat bussen. Och klart jag tog den chansen! Stor slagen entré till sina bästa vänner. Tack underbara polismännen som var super snälla och stort tack till chauffören som vägra lämna pojken på vägen!
 
Pojken vart rädd och blev ännu räddare när han fick veta att polisen var påväg. Men jag prata lugnande och höll om honom i min famnen. Tårarna sluta falla och han log smått när han fick veta att vi skulle åka polisbil hem.
 
Denna gången sluta det lyckligt! Kramiz<3
 
Vad vore livet utan barn i närheten?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Söker ny Engelsk arbetsbok!

Hej!
 
Jag sitter även idag och studerar engelska. Jag är snart klar med hela min arbetsbok och är nu på jakt efter en ny. Gärna en som är "Engelska A". Så om ni har något bra tips på arbetsböcker eller vart man kan få tag på en bra så får ni gärna skriva eller mejla det till mig. Kramiz<3
 
ONE TWO THREE
 
Ja är yes
nej är no
och man räknar
one two three
1-2-3
 
En hund är a dog
en katt är a cat
och this är något
annat än that
 
Sorgsen heter sad
men glad heter glad
en bok är a book
och en väska - a bag
 
visst är engelska konstigt.
 
//Hans och Monique Hagen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Studera på egen vilja

Godkväll!
 
Jag har idag pluggat lite Engelska för att hålla igång den så jag inte glömmer av allt jag en gång lärt mig. Dessutom tycker jag det är kul att prata, skriva engelska. Jag har även fått komma ut en sväng med rullstolen tack vare min underbara kompis Viktor. Imorgon blir det nog en tripp till stan för att shoppa lite men även för att låna böcker på Stadsbiblioteket med mig som stöd har jag nog min krycka. Jag vill ju inte skada mig frivilligt. Kramiz på er<3
 
Kroppstaus idag: Fruktansvärda smärtor i V-arm, båda höfterna, benen, nacke, handlederna. Vagel i V-öga. Snuvig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fått mkt gjort idag

Godnatt!
 
Idag har jag fått en heldel gjort, jag har bla fixat i trädgården, handlat, städat rummet. Visst min yrsel och dåliga balans ställde till de lite men med stöd av krycka eller vägg så fungera det. Nu behöver jag bara städa bokhyllan sen är allt perfekt igen.
 
Jag var även iväg på sjukhuset förut och resultatet från alla prover kommer i slutet på veckan. Jag hoppas infektionen är borta nu! Min underbara sköterska fixar de mesta. Hon sa tillå med att jag är som en lillasyster för henne för vi ses så ofta och pratar om allt. Nu ska jag fixa mig för natten, kramiz<3
 
Kroppstatus: Smärtor i armar, nacke, axlar, rygg, höft, fotleder, knän. Svår yrsel & dålig balans, Trött.
 
Lite blommor från trädgården:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Frågestund, så passa på!

 

Heeej på er alla underbara<3<3

Tänkt ha en frågestund här på bloggen, Ni har säkert många frågor angående min vardag/kamp som ni vill ha svar på. 

Ni kan antingen kommentera in frågan eller mejla den till faith_hope_love@live.se =) så varför inte passa på att ställa några frågor till mig om allt mellan himmel och jord!!!

 

Den som ställer flest frågor blir även länkad här på bloggen! KRAMIZ<3<3

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Semester är nu slut

Hej på er!
 
Min semester vecka från sjukhusbesök har gått super fort, så idag var det dags att åka hem till stan igen. Jag har verkligen inte sett fram emot denna dagen, snarare tvärtom hade jag bara sluppit alla sjukhusbesök i veckan, hade jag lätt kunnat stannat en vecka till.
 
Men tyvärr är behandlingarna och undersökningarna viktiga så kan inte avboka dom. Vill ju inte åka på samma skit jag fick för 2 veckor sen. Jag har iallafall ätit ikapp de jag missa den veckan. Gått upp 4 kg=) Så sjukt stolt över mig själv. Jag kan faan ta mig igenom vad som helst! JAG ÄT STARKAST I VÄRLDEN! Kramiz på er<3
 
Livet är som ett träd, tappar, växer ut på nytt om och om igen:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

VA STARK

Be strong!
 
Are you swimming upstream in oceans of blue?
Do you feel like your sinking?
Are you sick of the rain after all you've been through?
Well I know what you're thinking
When you can't take it
You can make it
Sometime soon I know you'll see

'cause when your in you're darkest hour
And all of the light just fades away
When you're like a single flower whose colours have turned to shades of gray
Well hang on and be strong

Where taking each step one day at a time
You can't loose your spirit
Let live and let live forget and forgive
It's all how you see it
And just remember keep it together
Don't you know you're never alone

'cause when you're in your darkest hour
And all of the light just fades away
When you're like a single flower whose colours have turned to shades of gray
Well hang on, and be strong

No you're not defeated
And soon you'll be smiling once again
Then you won't have to feel it
Let it go with the wind
Time passes us by
And know that you're aloud to cry

'cause when you're in your darkest hour
And all of the light just fades away
When you're like a single flower whose colours have turned to shades of gray
Well hang on and be strong
 
//Delta Goodrem - Be strong
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kanske oturen vänt

Natti!!
 
Jag har idag vart hyfsat feberfri så har faktiskt kunnat ta några steg utan rullis. Sen har jag även lyckats sola mig lite brun. Det är trots allt bara 2 dagar kvar sen ska jag åka hem från ön igen. Så surt att sommaren gick så fort och att kroppen mått så skit. Men allt går ju inte alltid enligt planer. Nu ska jag gosa ner mig i soffan framför en film, kramiz<3
 
Kroppstatus: Smärtor i Rygg, mage, nacke, axlar, huvud. Trött och matt efter infektionen.
 
Lite bilder från trädgården:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bakslag med feber

Hej!
 
Idag har febern kommit tbx, inte helt oväntat då jag börjat på ny antibiotika. Men att den skulle bli så hög kom som en chock. Kroppen är som död, jag orkar knappt hålla mig uppe något alls. Mesta dels sovit idag, men nu på kvällen fick jag iallafall komma ut en vända i rullstolen.
 
Imorgon hoppas jag att febern gått ner och allra helst att den är borta helt så jag kan njuta av semestern innan den är slut denna gången. kramiz<3
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trött överallt

Godkväll!
 
Idag har jag vart en riktig liten tröttis. Trots att jag vart sysselsatt med allt möjligt så har ögonlocken alltid fått sin vilja igenom. Sjukt jobbigt att känna sig så trött/ matt i kroppen. Men det är nog den nya antibioikakuren som ställer till de, så inom de närmsta dagarna bör det bli bättre annars är nått fel. Bara till att hålla tummarna för att kroppen gör sig av med infektionen denna gången. Vill ju inget hellre än att få tillbaka livet igen. Bäst att vila lite nu, Kramiz<3
 
Bilder från ön:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I´m A Fighter!

TJO!
 
Happ nu har jag fått svar från alla prover som tog när jag la inne. Det var flera olika bakterie som ställde till de för mig och den antibiotikan jag har nu biter inte 100% säkert på den sista, så det blir ännu ett medicinbyte. Suck var less jag blir. Men tack snälla underbara läkare från KAVA som hörde av sig om detta! Kramiz på er!♥
 
I´m a fighter! Remember that!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pyssel-Pärlplattor!

Hej på er!
 
Min vardag i rullstol rullar på bra! Jag har lite ont i njurarna och kroppen är matt efter allt men lycklig och glad är jag ändå. Idag har jag passat på att pyssla lite. Det blev sammarnlagt 3 plattor med olika motiv. Här får ni bilder på dom. hoppas ni har en fin sommardag! Här är det ca 25 grader varmt i skuggan, jag får ju inte vara i solen som tur är. Kramiz på er<3
 
N1-"Dumma mig", Nr2 -"Hjärta med J & självlysande vingar", Nr3- "Hello Kitty"
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sjukhushistorien

Om sjukhusvistelsen!

 

Det blev totalt 4 akutbesök innan jag blev inlagd på KAVA för svår urinvägsinfektion som gått överstyr (spridigt sig till njurarna). 5 påsar dropp innan jag kunde sakta men säkert börja behålla riktig mat igen. Men att det ska behöva gå en vecka innan man får hjälp. Trots att jag vart helt borta, febrig, smärtpåverkad så skickades jag hem 3 gånger från akuten.

 

Tillslut tröttna jag och vände mig istället till en läkare på VC och hon skicka mig direkt till Kirurgakuten, där kirurgen lägger in mig omedelbart. Tyvärr tog detta otroligt mkt på min kraft och även den starka Antibiotikan ”Ciprofloxacin Krka 500mg” som jag nu ska gå på till den 13/8 gör mig muskelsvag så måste använda rullstol. Detta elända kom som en chock för mig och min familj. Så vet inte om jag nånsin lär glömma denna mardröm. Kramiz<3

 

Bilder från sjukhusvistelsen:

 

Jag samma dag jag skulle åka hem!

 Dropp:
Min första rullstol!:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Lever igen!

Hej på er!
 
Igår på förmiddagen blev jag utskriven från KAVA. Jag har tänkt skriva ett längre inlägg om sjukhusvistelsen och allt imorgon, då jag är väldigt trött efter att ha haft en underbar kompis här på besök nu under kvällen. Stort tack till alla er som mejlat och skrivit en massa fina ord till mig. Det betydde otroligt mycket för mig. Kramiz<3
 
En av alla låtar jag lyssna på när jag var  på sjukhuset! Älskar gammal musik!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0