Behöver er hjälp!

Hej!
 
Igår var jag ju på sjukhuset för behandling och det gick bra. Men jag har tappat i vikt senaste tiden och måste nu gå upp minst 2-3 kilo till nästa behandling (om 2 veckor). Hur jag ska lyckas med det vet jag faktiskt inte för jag är en av de som har extremt svårt att lägga på mig men rasar däremot lätt i vikt. Jag plågar i mig mat trots att jag egentligen inte har någon aptit och just nu känns det som jag inte kan göra mer än så.
 
Några tips kanske? För överallt på nätet ser man ju bantningsråd men ingenstans om hur man ska gå upp i vikt. Egentligen skulle jag behöva gå upp ca 15 kilo men den målvikten känns otroligt långt bort just nu. kramiz på er<3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer
Anonym

Ät glass!

Svar: nej onyttigheter kommer inte få mig gå upp. Då det inte ger långvarig energi kommer min kropp bli i ännu sämre skick.
♥JèÑnIèY♥

2016-07-21 @ 14:45:44
Anna

Vet inte om detta är något vettigt tips.. Men när jag var inlagd på sjukhus för 3 månader sedan tvingade läkarna i mig soppor hela tiden. De smakade skit och jag förstod först inte varför. Efteråt förklarade dem att de hällt i enorma mängder smör i sopporna för att jag skulle gå upp i vikt. Det var inte speciellt gott men det fungerade någorlunda i alla fall.

Annars är ett tips att äta ordentliga måltider regelbundet, kram

Svar: Jo smör/fett och äta regelbundet har jag hört ska vara bra enda sen jag var liten. Så det är nått jag brukar försöka med och som tur älskar jag ha massa smör på smörgåsar och även i maten trots att magen inte riktigt alltid gillar det. minns du vilka olika soppor du fick? Broccoli minns jag att jag fick när jag tvingades leva på flyttande föda när jag la inne på sjukhuset.
♥JèÑnIèY♥

2016-07-21 @ 14:58:38
URL: http://www.annarydhs.blogg.se
Anna

Hej igen! Fick någon med kyckling. Bad faktiskt om broccoli men det hade dem inte när jag låg inne. Hoppas du finner någon bra lösning, kram

Svar: mums lät betydligt godare än broccoli! Tomatsoppa är annars otroligt gott såhär på sommaren när det är varmt.
Tack.

Titta in på din blogg och fastna direkt. Stay strong. kramiz<3
♥JèÑnIèY♥

2016-07-21 @ 16:22:54
URL: http://www.annarydhs.blogg.se
Mimmi

Jag och min mini-ME-kropp kämpar med samma! Så himla svårt. Jag har börjat äta Mirtazapin just för att vanligaste biverkningen är viktökning, det är en antidepp så det är ju olika vad vi klarar! Fått lite mer aptit och gått upp två-tre kilo iaf men svårt ändå! Fått näringsdryck på recept av dietist också, och tipset att hälla lite olja på maten, min mage klarar bara litegrann men små mängder höjer energin mycket åtminstone :) hejar på oss! Kram!

Svar: Hej! Ja, jag har hört att sådana mediciner brukar ge viktökning som biverkning men inte på mig. När jag mår som mest kan jag äta allt som finns hemma men ändå knappt gå upp. Så jag antar att mkt hänger på genetik,. Man tror att det ska vara så lätt att gå upp men det tuffare än vad man tror. Brukar du äta nattmellis? Jag brukar försöka göra mig lite fruktsallad innan jag bäddar ner mig för natten.ja heja oss=)
kramiz<3
♥JèÑnIèY♥

2016-07-21 @ 16:35:58
A.

Förmodligen lider du av dålig matsmältning och din kropp absorberar inte näring. Maten passerar bara genom mag-tarmkanalen utan att din kropp får det den behöver. All hälsa (och ohälsa fördenskull) börjar ju i tarmarna, säger ordspråket, och det inte för intet. Det är förresten bara en bråkdel av hela sjukdomsbilden, men det intressanta är att- utav det som jag förstått av att läsa i din blogg- alla dina hälsokrämpor debuterade efter antibiotikakurer. Tänk på det.

Svar: Jo det här med dålig matsmältning har jag nog förstått också och även försökte få hjälp av vården. Mina sjukdomar uppstod efter infektioner som många gånger inte ens behandlades med antibiotika. Men jag har alltid vart underviktig sen jag var ett barn dvs innan sjukdomarna bröt ut. så vad vill du komma fram till?
kramiz
♥JèÑnIèY♥

2016-07-21 @ 18:18:13
A.

@"så vad vill du komma fram till?"

Jag vill komma fram till att man inte ska titta på kroppen som en samling av olika separat organ, system och funktioner. Din fråga "några tips att gå upp i vikt" avslöjar att du missar helhetsbilden. Att du har dåliga tarmar syns även på din hud (hoppas att du inte ta illa av det). Du kommer inte att kunna gå upp i vikt (i alla fall inte på ett hälsosamt sätt) om du inte läker tarmarna först, oavset vilka näringsdrycker du dricker eller hur mycket mat du stoppar i dig.

Svar: Hur läker man tarmarna då?
♥JèÑnIèY♥

2016-07-21 @ 19:56:46
A.

@Hur läker man tarmarna då?"

Long story. Tyvärr kan jag inte hjälpa dig här, eftersom det är massor med information, man har skrivit mängder av böcker om det. min tips till dig är: Du måste ta ansvar för din hälsa i dina egna händer. Det verkar att det är massor som måste tas hand om. Har man haft dåliga tarmar länge så har man- förutom näringsbrister- massa gifter i kroppen (eftersom frisk tarm är en barriär för inkräktare från "utevärlden", dålig tarm släpper igenom onödiga gifter) Har man ansamlat gifter i kroppen så blir lever överbelastat. Underfunktion i lever orsakar massa andra hälsoproblem som i sin tur orsakar ännu andra. Detta är en kedjereaktion.
Du måste seöver dina matvanor, din omgivning, kosmetika, strålning osv. Det som är intressant är att- som du nämnt många gånger- du mår mycket bättre på ön. Det är mycket möjligt att där du bor i vanliga fall finns något som skadar dig och bryter ner din kropp. Vad detta kan vara- inte vet jag. Man måste bli en slags detektiv.

Svar: hmm... okej. Ska försöka tänka på det.
ja, den frågan kring ön har jag ställt mig många gånger. Det skiljer mkt från stadslivet till livet på landet.
♥JèÑnIèY♥

2016-07-21 @ 20:32:06
Misstossequeen

Ät mycket protein och drick mycket vatten :)

2016-07-22 @ 21:24:25
URL: http://misstossequeen.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0