Bägaren har runnit över...

Tjo!
 
Idag hade jag ett vårdbesök på schemat, ett besök som jag sett framemot då teamet boka in det för att kunna hjälpa mig utanför programmet men som gick allt annat än så bra jag hade hoppats på kan jag säga. Hen kan tydligen inte hjälpa mig med något alls vad det gäller smärtorna utan vill också bolla mig vidare till nästa...
 
Jag blev så fruktansvärt ledsen efteråt och även arg över hur mycket av mitt låga batteri jag fått slösa på helt meningslösa vårdbesök bara i år. Det hela sluta med att min älskade pappa kom och hämta mig så jag skulle slippa vara själv i alla tankar då panikångesten blev för intensiv. Kramiz
 
 
 
Puss & Kramiz
// Jenniey Love
 


Kommentarer
Jasmine

Känner igen frustrationen. Men undrar om du har någon smärtmedicin alls att ta till? Undrar också vad för behandling eller hjälp du vill ha med smärtorna? Undrar eftersom jag har kronisk smärta själv och typ är i samma sits. Trodde dock ej det fanns någon hjälpande bra behandling mot ME? Bara pacing. Kram

Svar: Min medicinering för svåra smärtorna har inte fungerat dem senaste åren. Jag har Tradolan utskrivet men mår skit på dem, jag får sånt fruktansvärt illamående att jag inte behåller föda på 2-3 dygn efter intag av den. Alvedon och sådant biter inte på de intensiva smärtorna som eskalerar. Men har äntligen fått en tid till läkaren nu i Januari.

Jag har bett vården om hjälp för att försöka få ner smärtorna en aning i alla fall. Det är inte drägligt att bryta ihop dagligen för att smärtorna gör så ont. Nu under sista besöket nämnde personen eventuellt akupunktur för spänningarna och kanske testa intensivbehandling med TENS på plats hos dem. Får veta mer på fredag när personen skulle återkomma när h*n hört med smärtteamet.

Jag lider av fler sjukdomar än ME och det gör extra klurigt för dem då några av mina sjukdomar krockar med varann.


kramiz<3
♥JèÑnIèY♥

2022-12-27 @ 06:38:37
Jasmine

Tack för svar! Är inne och läser här ibland och andras bloggar som skriver om smärta. Vad jobbigt att inte medicinen hjälper och de där biverkningarna är ju oacceptabla. Förstår du ej vill ta dem mer.

Vet ju bara att du har ME och fibromyalgi och de vet jag ju krockar, så de måste vara frustrerande (du kanske också har fler sjukdomar som du inte vill va öppen med och de får du ju såklart). Håller så med dig, man ska inte ha så ont varje dag att man bryter ihop av smärtorna. Låter som ett rent helvete. Hoppas det kan bli bättre på något sätt. Förstår ju då varför du fortfarande kämpar för vård när du lider så.

Nej alvedon och sånt hjälper sällan mot svår kronisk smärta. Har själv Citodon utskrivet (opioid) men de hjälper inte heller längre. Men det är också svårt när man har sjukdomar vården inte vet vad de ska göra/hjälpa än med. Jag har själv fått höra typ: ”Jaha, vad ska vi ens göra då?” Som att jag ska lösa problemet, jag är ju ingen läkare. Så undrade hur du tänkte här om du kanske hört liknande. Framförallt ME vet jag är svårt för vården, hade det själv förut.

Kram

Svar: Japp, jag har dessvärre fler sjukdomar än bara ME och Fibromyalgi. Jag tycker vården för oss med svåra långvarig smärta är katastrof och det är något jag hoppas blir bättre i framtiden. Knappt så vi ens får möjlighet till samtalsstöd via vården för att hantera alla känslor och frågor som blir av att få en kronisk sjuk utan det ska vi bara klara av att hantera själva som det inte räcker med kroniska sjukdomar som begränsar ens vardag.
Nä Alvedon är ganska meningslös vid svåra smärtor. Ja, men exakt! Den frågan har man fått så många gånger genom åren, senaste igår faktiskt. Jag tycker det visar sån brist på kunskapen men också brist på engagemang till att verkligen vilja hjälpa patienten.

kramiz<3
♥JèÑnIèY♥

2023-01-08 @ 13:56:57


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0