Mina andra Diagnoser Del 1

Hej underbara ni!

 

Jag tror många av er har förstått att jag lider av fler sjukdomar/svårigheter än bara ME & Fibromyalgi men jag har egentligen aldrig skrivit exakt vad det är för några eller i alla fall inte under dem senaste åren. Några av dem har jag nog nämn lite medans andra har jag inte skrivit speciellt mycket om då jag har kontroll över dem hyfsat bra just nu med hjälp av hjälpmedel och små knep.

 

Detta kommer bli en snabb genomgång om diagnoserna och hur mitt liv ser ut med dem, vill ni veta mer om någon av diagnoserna/svårigheterna kommentera gärna så skriver jag ett separat inlägg. Del 2 kommer förhoppningsvis upp imorgon.

 

 
 

Karpaltunnelsyndrom: Orsakas av ett ökat tryck på medianusnerven i karpaltunneln. Trycket kan bero på svullnad eller att handleden är i en position som är ogynnsam. Trycket gör att blodcirkulationen till nerven minskar. Jag har alltid vart överrörlig men det är framförallt att jag sover med händerna kramande/böjda in mot kroppen som orsakade domningarna och smärtan i händerna under dagtid i flera år.

 

Tillslut fick jag rätt hjälp och kunde äntligen få handledsskenor som gör att jag inte kan böja händerna ner mot handleden medans jag sover. Jag kan nästan räkna på fingrarna hur många gånger per år som jag har den typen av smärta sen jag börja sova med skenor. Jag har även handledsskydd för dagtid vid behov men som sagt det är väldigt sällan dem behövs. Att en sådan liten sak som handledsskenor kunde göra så stor skillnad trodde jag aldrig. 

 

 

Återkommande Kostokondrit: Inflammation i revbensbrosken. Så som långvarig hosta, dålig belastning är det som oftast triggar igång det för mig. Första gången jag åkte på det då var man rädd för det gjorde så ont att man inte visste vart man skulle ta vägen. Idag vet jag att det är ofarligt och att det går att undvika genom att avstå tunga lyft och att försöka ha rätt hållning när jag sitter ner.

 

Ibland får jag tyvärr tillbaka besvären och oftast i samband med jobbig slemhosta som jag haft nu när jag vart sjuk. Men det brukar klinga av efter ett par veckor när hostan gått ner. Kyla eller värme kan också lindra när smärtorna är som värst. Att krama kudde medans man sover avlastar också revbenen och det är nog de som fungerat bäst för mig.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer
Annica

Usch din stackare, inte kul 😢😍
Jag kommer inte ihåg nu men är det inte du som har gått o fått mixa behandling?
Om din kropp orkar finns det akupunkturpunkter för karpaltunnelsyndrom.
🌺

Svar: Nej, känns som listan med diagnoser växer med tiden också:(
Mixa behandling? Inget jag känner till genom namnet i alla fall. Jag har fått prova akupunktur ett par gånger både för karpaltunnelsyndrom och för höften, men min kropp klara inte riktigt av det utan jag fick kramper/skakningar så fick avbryta det helt tyvärr. Jag sover/vilar med handledsskenor och det har minskat mycket av smärtorna för mig, då jag med skenorna inte längre kan sova med handen i fel vinkel ( händerna ner mot handleden). kramiz<3
♥JèÑnIèY♥

2019-07-21 @ 17:27:50
URL: http://annicaslivvidhavet.blogg.se
Elin

Åh, det här va så intressant! Tack för det! Men ack så jobbigt. Aldrig hört talas om dessa sjukdomar. Fick verkligen lära mig något nytt nu. Hur länge har du haft detta? Tänkte den första känns väldigt likt EDS. Har du den diagnosen också? Kram

Svar: ja, det är mycket som man måste tänka på. Återkommande Kostokondrit har jag haft sen 2007 och Karpaltunnelsyndrom fick jag diagnosen för bara ett par år sen men haft besvär sen tidig tonår. Jag gjorde utredning för EDS men läkarna avskrev det helt. kramiz<3
♥JèÑnIèY♥

2019-07-23 @ 19:45:47


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0